HTML

Szeged 2010

Szegeden idén is a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár koordinálja a 81. Ünnepi Könyvhetet.

Utolsó hozzászólások

Címkék

Összes címke

Hírforrás

Pásty Júlia: Fénytörések

2010.05.23. 00:30 :: Somogyi-könyvtár

  

Pásty Júlia: Fénytörések című könyvének bemutatója - a szerzővel Kisimre Ferenc beszélget
Házigazda: Dr. Majzik István a Bába&Társai Kiadó ügyvezető igazgatója

A gyermek az anya szemefénye, ám amikor a lány felnő, ez a fény megtörik. Vajon miért? Az érettségi után a lány egyetemre készül. Délibáb gondolatban szembenéz a rá váró nehézségekre, amelyek majd az elkövetkező években várnak rá. Ha lesz diplomája, talán megadatik számára a könnyedebb pénzkeresés lehetősége.
Az anya egyedül nevelte lányát szűkös körülmények között. Az egyetemi évek alatt ez még nehezebbé válik. Ugyanis az apa kivonta magát mindenből. A lány megszerzi a diplomát, szinte már örülni se tud, annyira fáradt, hiszen az egyetemi évek lemondással jártak…
A könyvet színesíti egy római tartózkodás, melyet Délibáb ösztöndíjasként tölt el. Az anyának is van lehetősége egy dublini kikapcsolódásra, kibontakozik a repülés élménye.  

 

Pásty Júlia Budapesten, Szegeden, s szülőföldjén is irodalmi estek szívesen látott vendége. Lebilincselő történetei, kiapadhatatlan mesélő kedve magával ragadja az olvasót. Nem pusztán a „cifra nyomorúság” megható és optimista történeteit foglalják magukban írásai, hanem a vajdasági kisebbségben élő magyarság sorsát otthon és ideát, a női kisebbség szerb háború előtti és alatti sorsát, a „szegedi nagy táj” (Bálint Sándor nyomán értelmezve) régiójának életformáját, küzdelmeit.

  • Helyszín: Somogyi-könyvtár, zeneszoba (Dóm tér 1-4.)
  • Időpont: 2010. június 10. (csütörtök) 16:30

Kapcsolódó információk:
2010. június 5-én (szombaton) 14 órától a Dugonics téren a Bába Kiadó sátránál dedikál Pásty Júlia
Pásty Júlia a Wikipédián
 

Szólj hozzá!

Címkék: kisimre ferenc

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvhetszeged.blog.hu/api/trackback/id/tr532024286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása